
Ainekset:
- Punaisia linssejä
- sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- muutama parsakaalin nuppu
- 1 tlk kookosmaitoa
- ripsaus suolaa ja mustapippuria
Helpoimmillaan soppa syntyy näin:
Kaada kattilaan 3 dl punaisia linssejä ja aika reilusti vettä kasvisliemikuution kera.
Silppua sipuli ja linttaa valkosipuli veitsenkärjellä ja nakkaa kattilaan, kun soppa alkaa kiehua, heitä mukaan parsannuput. Anna muhia hellalla n.15- 20 min, jonka jälkeen kaada kookosmaito mukaan ja sekoita.
Jos maku vaatii, rouhaise sekaan hiukan suolaa ja mustapippuria.
Voi vetasta sileeksi sauvasekottimella, jos haluaa.
Syö vaalean leivän kanssa.
Tätä voi myös helposti muunnella laittamalla mukaan esim. luomutomaattimurskaa, mausteeksi paprikajauhetta tai kurkumaa. Mä laitan yleensä muutaman ruokalusikallisen raejuustoa kyytipojaks!
Nam!
Parhaimmillaan seuraavana päivänä.
4 kommenttia:
Nayttaa herkulta. Meilla herkutellaan tanaan pinaattikeitolla. Ihan syntisen hyva ohje, johon tulee 8 kyntta valkosipulia!
OI! Pitää ihan oikeesti testata. Mulla onkin kaapissa linssejä. Joku päivä teen. Ihan saleen. :D
Hyvältä näyttää! Oon siskon luona kylästelemässä ja aamulla nostin linssipaketin pöydälle että siitä vois jottain ilta-ateriaa kokkailla. Nyt meenki kaiveleen kaappeja josko sieltä löytyis kookosmaitoa. Jos ei löydy niin sitte teen linssi-couscoussalaattia. Seki on kyllä maistuvaa :)
Kookosmaito on niiiiiiiin hyvvää keitoissa <3
Pitääpä testata tätäkin joku päivä, meillä syyän kyl lissejä muutenki melkeen aina, ku heittelen niitä jokapaikkaan :)
Lähetä kommentti