sokerihuurrettua

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Ruokailua anopin hovissa

Kemijärvellä Niilan ukin ja mummin luona lomaillessa painoa kertyy väkisinkin muutama kilo lisää. Tavakseni onkin tullut kipaista vaa´alla ennen reissuun lähtöä ja sitten taas takaisin tullessa. Ihan vain itseä huvittaakseni,en todellakaan ole mikään painontarkkailija.
Mutta niihin ruokiin.... Ihanaa puhdasta suomalaista kotiruokaa. Ollaan oltu täällä nyt viime sunnuntaista lähtien ja syöty mm. lammasta ja hirveä,grillattu luomumakkaraa,lohta ja kasviksia. Jälkiruuista mainitakseni kermakakkuja on tuhottu kaksi,omenapiirakkaa, pannaria ja eilen minä leivoin sitä suolaista piirakkaa. Kahvit on kunnon pannukahvia ja kylkeen otetaan aina jotain pientä makeaa. On meillä täällä oltavat! Nytkin uunissa muhii kaali-kasvishöystö ja broileria.

Hirvenpaistia,keitinpottuja ja kaali-porkkanalisuke


Pannaria,mansikkahilloo ja jädeä


Ja kun äitiä ei ole loman ajaksi suljettu köökin puolelle,sitä ehtii tehdä kaikenlaista hyödyllistä ja piristävää...kuten meikata...




...ja huoltaa pahaan kuntoon päässyttä naamakarvoitusta.

Kun pitää verensokerin tasaisena niin ei kiukutakkaan niin paljoa! Itse ainakin huomaan että mikäli ruokaa ei saa napaan tietyin tarkoin väliajoin menee hermo aika napakasti eikä siitä kukaan tykkää kun tämä pääsee kiukuttelun makuun.

Ei kommentteja: